28 Mayıs Seçimleri ve Posttruht'a karşı direnmek

Fazıl Duygun  

Esası, hakikati yalana bulamak ve paramparça ederek, bunu bir gerçeklik diye sunmak olan, Posttruth- gerçek ötesi bir politik stratejiyle, 74 yaşındaki birini "Pinokyo"laştırarak, koca bir kitleyi, sosyal medya fanusuna içinde, gönüllü olarak tutsak edebildiler.

Çoğu, kendisini diplomalı olarak gören bu kitlenin, kas katı gerçeklerden ve insanın ontolojik ve epistomolojik hakikatinin esası olan, hakikatlerden böylesine kopartılıp, "anlık ve çıkar-faydaya" göre değişken bir hâle sürüklenmesi, enfokrasi diktasına (Byung C.Han) böylesine gönüllü teslim olması, insan ve toplum varlığı- hakikati açısından çok tehlikeli bir durumdur. Karşımızda bilindik, sıradan, politik yalanlar söyleyen bir sistem ve kuklası değil, bütün hakikati istismar ederek, itibarsızlaştırarak, yok etmeyi amaçlayan ve "anlık, değişken, sanal ve sahte bir gerçeklik dünyasında" yaşamaya doğru götüren, sinsi, şeytanî bir sistem ve kuklalarının saldırısı var. Öyle ki, şimdi adının KK olduğunu inkâr edip,1 saat sonra; hayır öyle demedim diyecek kadar, hakikati istismar, inkâr ve imha edip, sahte bir gerçekliği bize sunan birine karşı: "Yok, senin adın K., biz öyle biliyoruz. Niye yalan söylüyorsun?" demek, tehlikenin büyüklüğünü hiç anlamamış olmak demektir.
Böyle bir ideolojiye karşı, "İstanbul'da, İzmir'de hizmet mi ettin, otobüsleri yaktın, PKK'ya selam çaktın, Erdoğan'ın hizmetlerine çöktün" diye karşı çıkmak, meseleyi çok basite indirgemek demektir. Çünkü karşımızda, bir muhalefet yok! Karşımızda, çok önceden kurgulanmış ve yıllardır uygulanan "toplumsal zihin operasyonu" aparatı bir oluşum var. Biz, sıradan bir seçim arefesinde falan değiliz, biz, üzerimize kasırga gibi gelen, bir, "seri yalanlar, istismarlar ve inkâr üzerinden", " ânlık" ve faydaya-çıkara göre sahte-yapay gerçeklikler üreten ve benimseten, yeni bir küresel sistemin saldırısı altındayız. Yarın, sadece bir Cumhurbaşkanı falan seçmeyeceğiz: Yarın, " hakikate savaş açanların kurgulamak istediği, şeytanî "yeni ve insansız dünya düzenine" karşı mücadele edip, etmemeyi tercih edeceğiz.
27 Mayıs 2023

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir İdeolojik Dayatma olarak "Evrim" Teroisi

Sayın Mustafi Başbakan

En tehlikeli Örgütler Sabetyacılık+Kadıyanîlik +Haşhaşilik ve Opus Dei=FETÖ